Вітаю Вас Гість | RSS

НООКРАТІЯ - ВЛАДА РОЗУМУ

Четвер, 25.04.2024, 17:20
Головна » 2010 » Листопад » 21 » Стратегія протидії екологічному тероризму у Дніпродзержинську.
11:47
Стратегія протидії екологічному тероризму у Дніпродзержинську.
 
 
«Сегодня все экологи. Такого взрыва профанации научного знания ещё не было в истории человечества!!!» (Н. Ф. Реймерс (1931-1993) - советский зоолог, эколог, один из главных участников становления заповедного дела в СССР).
 
Лекція на задану тему відбудеться у суботу, 27 листопада 2010 року у приміщенні Дніпродзержинського Інституту Економіки й Менеджменту МАУП (вул. 9 травня, 18), початок – об 11:00. Довідки за телефоном (095) 632-26-87.
 
Лектор – Приходченко Анатолій Андрійович, професор, доктор медичних наук, завідуючий кафедрою екологічного менеджменту ДІЕМ МАУП, керівник Центру інноваційної освіти й сталого розвитку.
 
Витяг зі статті А. А. Приходченка «Стратегия формирования контрмер экологическому терроризму»: «Современное понимание безопасности должно строиться на концепции, адекватной всем реально существующим и возможным опасностям и угрозам.
 
Данная работа направлена на оценку возможных террористических угроз. Расширение сферы террористической деятельности привело к рождению ещё её одной формы - экологического терроризма, который рассматривается в данной работе как относительно новая форма международного терроризма, осуществляющего методы борьбы со своими экономическими или политическими противниками на основе фундаментального знания теоретических механизмов, направленных на дестабилизацию экологических систем.
 
Дисбаланс в экологической системе в конечном итоге негативно влияет на соматическое и духовное здоровье человека и может существенно сказаться на состоянии генофонда человечества в целом. Знание фундаментальных основ функционирования экологических систем может позволить экотеррористам эффективно осуществлять свою политику и достигать миллионных человеческих жертв «без единого выстрела».
 
Повертаємось до епіграфу. Сьогодні усі – «психологи», «політологи», «економісти». Необхідно зізнатись самим собі: нині більшість інформації черпається з ненадійних джерел, й майже кожен з нас проти власної волі поширює інформацію, яка далеко не завжди відповідає дійсності. Дипломи про вищу освіту зовсім не є показником освіченості, а наявність вченого ступеню не є показником вченості.
 
Край цьому явищу має бути покладений нами й сьогодні. Саме тому ми повинні зрозуміти надзвичайно важливу річ: інформаційне середовище також є частиною природного середовища. Й інформаційне забруднення так само вбиває людей, впливаючи на їхні рішення й світогляд в цілому. Той, хто своєчасно навчиться відрізняти власні думки від «імплантованих» - виживе разом з оновленою країною.
 
У цьому оновленні – екологічний менеджмент й «зелений маркетинг». Вміння не лише виробляти те, що дійсно потрібно для виживання людей, але й вміння продавати це. Це нове мислення, яке дозволяє видобувати ядерне паливо з радіоактивних відходів, що зберігаються на території Дніпродзержинська, й водночас – використовувати добуту з нього електроенергію у економічних системах автономного опалення, які купуються населенням, а не пиляться на складах фірм, що знаходяться на межі банкрутства.
 
Сподіваємось, що лекція продовжиться обговоренням, в ході якого ми почуємо думки людей, які вже сьогодні впроваджують нові технології у життя. Ми сподіваємось, що лекцію відвідають й ті, хто намагається створити нову систему взаємодії мислячих громадян. Ну й головне – що мислячі громадяни зроблять правильні висновки з цієї лекції.
 
Читатиметься лекція російською мовою.
Переглядів: 1059 | Додав: noocracy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Anil  
0
Please teach the rest of these internet hoolngais how to write and research!

Ім`я *:
Email *:
Код *: