Вітаю Вас Гість | RSS

НООКРАТІЯ - ВЛАДА РОЗУМУ

П'ятниця, 29.03.2024, 10:14
Головна » 2012 » Листопад » 22 » Ноосфера та ноократія - ідейно-політичні орієнтири ІІІ тисячоліття
18:29
Ноосфера та ноократія - ідейно-політичні орієнтири ІІІ тисячоліття

Науково-технічна революція ХХ століття раз та назавжди змінила середовище проживання людей. Розум створив ноосферу - життєвий простір, який істотно відрізняється від тих умов, у яких людство еволюціонувало протягом мільйонів років. Й у цьому просторі з'явились нові правила виживання, які не зупинили, а прискорили еволюційні процеси в планетарних масштабах. 

Природною реакцією на екологічні проблеми стала поява природоохоронних рухів, які закликали людей різними способами охороняти навколишнє середовище від техногенного впливу цивілізації. Як наслідок - виникають політичні ідеології, які пропонують варіанти безпечного управління високотехнологічним суспільством. Одна з них - ідеологія ноократії (розумовладдя), яка є політичною складовою вчення про ноосферу.

Представлення цієї ідеології відбудеться у суботу, 24 листопада 2012 року в клубі "Еколог", який діє при відділі патентно-технічної документації Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки.

До участі в заході традиційно запрошуються фахівці у галузі природоохоронної діяльності, а також усі громадяни, які цікавляться новими політичними та філософськими віяннями в Україні та світі.

Захід відбудеться за адресою: м. Дніпропетровськ, проспект Карла Маркса 18, 3-й поверх. 

Початок об 11:00. Вхід вільний.



Переглядів: 793 | Додав: noocracy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: