Вітаю Вас Гість | RSS

НООКРАТІЯ - ВЛАДА РОЗУМУ

Субота, 20.04.2024, 13:43
Головна » 2009 » Лютий » 18 » Мобілізація інтелектуальних сил нації
11:21
Мобілізація інтелектуальних сил нації
Ми, мешканці ХХІ століття, стаємо свідками справдження прогнозів щодо взаємопов'язаності між собою глобальної екологічної та економічної кризи. Ще у працях першого президента Української Академії Наук, Володимира Івановича Вернадського, говорилось про зв'язок між раціональним використанням природних ресурсів та рентабельністю економіки як такої.

Тепер, переконавшись у правдивості цих слів, ми бачимо, наскільки високою є ціна, яку доведеться сплатити Українській Нації найближчим часом. Усі ми зрозуміли, що технології наших підприємств застарілі. Усі відчули їх шкідливий вплив та пізнали низьку якість виробленої у допотопний спосіб продукції. Нарешті ні для кого не стала таємницею відносно низька рентабельність цих виробництв.

Думали про усе це вже давно, але відкладали модернізацію "на потім". Спочатку нам заважала відсутність приватної власності, потім приватним власникам заважала відсутність державної підтримки бізнесу. Тепер вже ніщо не заважає. Тому що модернізовувати - пізно. Створювати економіку доведеться практично з "нуля".

Водночас ми бачимо, які виклики зараз постають перед усім людством. Практично дійшла до завершальної стадії свого існування капіталістична формація. Зрозуміло, що на зміну їй прийде економіка, утворена на інформаційній основі. Економіка, у якій рішення приймаються з урахуванням не тільки собівартості виробництва, а ще й з урахуванням вартості природних ресурсів, залучених до цього виробництва. Й саме сплата за використання природних ресурсів має замінити податки, а держава у першу чергу має забезпечити безпеку життєвого середовища.

Політика ж мусить служити цьому завданню, а не бути самоціллю.
Організація суспільства має бути такою, при якій будуть максимально враховані потреби та можливості кожного учасника економічного процесу.

Чим більше ви дізнаєтесь про людей - тим краще ви знаєте, що їм дійсно потрібно; тим краще знаєте, що дійсно потрібно вам; тим легше вам задовільнити свої власні потреби, давши іншим людям те, що їм дійно потрібно.
У цьому сенсі необхідністю є створення системи збору інформації та прийняття рішень, яку до сьогоднішнього часу не спромоглась створити жодна маркетингова компанія, навіть найпотужніша у світі. Таку систему зможе створити лише держава, яка докорінно перегляне саму модель державного управління.

Ноократія (влада розуму) є такою системою управління. Основний ноократичний принцип - постійне нарощування питомої ваги правильних рішень плюс матеріальна зацікавленість державного управлінця у зростанні рентабельності ввіреного йому сектора суспільного виробництва.

Й ще одне принципове завдання - привести законодавство у відповідність до Законів Природи. Зробити суспільні закони такими ж "важкопорушуваними", як закони фізики чи біології. Припинити ліквідовувати наслідки помилок й створити систему, яка унеможливлює прийняття помилкових рішень.

Зрозуміло, що у цієї системи буде довгий шлях до впровадження у життя. Зрозуміло, що вона буде вдосконалюватись. Однак зрозуміло також й те, що Україна знаходиться у тій стадії свого розвитку, коли лише неординарними рішеннями можна не тільки уникнути втрати державності, а й досягти нової якості суспільної організації, придатної для запозичення рештою людства з метою побудови посткризового світу.

Отже, розуміючи глобальне значення порушених нами питань, ми прагнемо максимально локалізувати рішення, які нами будуть прийматись. Ми закликаємо однодумців, людей, які давно замислились про сказане тут - утворити мозковий центр, здатний узяти на себе відповідальність спочатку за місто Дніпропетровськ, а потім - ретранслювати новий порядок через Україну на усе людство.

При усій сміливості намірів ми усвідомлюємо: настав час єдино правильних рішень. Настав час, коли треба реалізовувати задуми, які здаються нездійсненними. Й головне - ми не маємо можливості чекати, поки настане більш сприятливий час.
Перед кожною мислячою істотою постає чітке завдання: своїм власним життям довести всемогутність розуму. Умови для роботи ми маємо створювати самотужки!

Ми знаємо, що Ви погоджуєтесь з вищенаведеними думками хоча б частково - тож не відкладайте реєстрацію на нашому сайті.
Тому що завтра доведеться робити це, та щось додатково.

Що саме? Створювати нову владу, не чекаючи повалення старої. Брати відповідальність на себе, приймати рішеня, керувати суспільним процесом. Закони Природи на нашому боці - ми здатні приймати рішення, не озираючись на "законодавство". Той, хто має розум, ніколи не матиме проблем з недолугим режимом, що спирається на закони, які завжди можна обійти.

Тож - зробімо це! Довгий шлях еволюції ми пройшли не для того, аби розчинитись у небутті! У добрий час!
Переглядів: 1045 | Додав: noocracy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: