Вітаю Вас Гість | RSS

НООКРАТІЯ - ВЛАДА РОЗУМУ

П'ятниця, 29.03.2024, 01:46
Головна » Архів матеріалів
Збори з приводу 13-ї річниці ноократичного руху на Дніпропетровщині відбудуться 24 листопада 2010 року у Центрі Ноосферної Просвіти за адресою: вул. Комсомольська, 60 (бібліотека для молоді). Початок о 18:30. Довідки за телефоном (050) 512-45-85
 
"Звернення до громадськості".
 
У середині 90-х років в Україні виник рух революціонерів-інтелектуалів. Під різними назвами - ноократи, меритократи, технократи, вони намагались на уламках могутньої наукової машини УРСР створити політичну течію, яка б надала країні новий іноваційний імпульс. Тоді здавалось, що розуму у науковців достатньо, аби переконати народ й владу у необхідності перетерпіти тимчасові ускладнення, необхідні для технологічного переобладнання країни.
 
Йшов час. Утворювались великі й малі партії та громадські організації, хтось записував іноваційну політику до програми "для краси", хтось - на повному серйозі ставив ... Читати далі »
Переглядів: 2573 | Додав: noocracy | Дата: 23.11.2010 | Коментарі (0)

 
 
«Сегодня все экологи. Такого взрыва профанации научного знания ещё не было в истории человечества!!!» (Н. Ф. Реймерс (1931-1993) - советский зоолог, эколог, один из главных участников становления заповедного дела в СССР).
 
Лекція на задану тему відбудеться у суботу, 27 листопада 2010 року у приміщенні Дніпродзержинського Інституту Економіки й Менеджменту МАУП (вул. 9 травня, 18), початок – об 11:00. Довідки за телефоном (095) 632-26-87.
 
Лектор – Приходченко Анатолій Андрійович, професор, доктор медичних наук, завідуючий кафедрою екологічного менеджменту ДІЕМ МАУП, керівник Центру інноваційної освіти й сталого розвитку.
 
Витяг зі статті А. А. Приходченка «Стратегия формирования контрмер экологическому терроризму»: «Современное понимание безопасности должно строиться на концепции, адекватной всем реально существующим и возможным опасностям и угрозам.
... Читати далі »
Переглядів: 1056 | Додав: noocracy | Дата: 21.11.2010 | Коментарі (1)

Читаючи ці рядки, Ви стаєте одним з нас, тому - прохання перше: якщо Ви НЕ вважаєте, що зміна політичного устрою відбувається як в Україні, так й на усій Землі - тоді НЕ ЧИТАЙТЕ ДАЛІ. У іншому разі нам прийдеться нести відповідальність за психічні проблеми, які можуть виникнути у Вас внаслідок несвоєчасного ознайомлення з ідеологічними матеріалами.

Тепер вітаємо тих, хто вирішив читати далі. Отже - ми з Вами розуміємо, що зміни відбуваються, від нас залежить наша роль у них й ми не боїмось проблем, що можуть виникати в процесі роботи.

Існує лише одне майбутнє з єдиною політичною силою, яка зосередить у собі вольових, сміливих та знаючих людей, що сповідуватимуть ідеологію ноократії (влади розуму). Обираючи будь-який інший шлях, люди або просто йдуть до ноократії довше, або заходять у глухий кут, вийти з якого не усім вистачає часу й сил. Але й шлях ноократії - це не легка прогулянка для тих, кому немає чим зайнятись. Доводиться не тільки напружувати мозок, нерви й голос ... Читати далі »
Переглядів: 1064 | Додав: noocracy | Дата: 08.11.2010 | Коментарі (2)

Світ постійно змінюється. Інша справа - швидкість, з якою це відбувалось раніше й з якою відбувається тепер. Це вимагає збільшення швидкості мислення не тільки індивідуального, але й колективного.

Що таке світогляд? Життєво важливий орган, який формується з дитинства. Саме у дитинстві ми засвоюємо, що існує якась швидкість змін, а до неї додається також показник прискорення швидкості змін. Тепер ми маємо справу й з показником нарощування прискорення швидкості змін, який необхідно прилаштувати десь у нашому світогляді, щоб не зробити його ідеальним, а лише створити умови для наближення до ідеального.

Дуже важливо пам'ятати: у кожного з нас завжди є кілька резервних світоглядів. Один ми використовуємо як публічний, пануючий у суспільстві, інший - як інтимний. Решта - чекають свого часу на межі нашої свідомості й підсвідомості. Інформація, яка немов зрошувальний дощ, постійно вирощує у нас нові світогляди. Час від часу відбувається поштовх - й ми відчуваємо, як стали ... Читати далі »
Переглядів: 1164 | Додав: noocracy | Дата: 08.11.2010 | Коментарі (0)

Наш час лімітований. На прийняття рішення залишилась ця мить, на вагання вже часу немає.

Ми вирішили йти шляхом ноократії. Тим шляхом, яким Всесвіт рухається від Великого Вибуху до Ноосфери. Ми й раніше йшли цим шляхом - але робили це несвідомо, природі приходилось нас пинками штовхати вперед. Тепер ми господарі своєї долі, бо усвідомили її.

Кожна людина, яка не йде до Ноосфери, коїть злочин проти власної природи, так само як й ми колись. Це не означає, що кожна людина, яка не вступила до нашої партії (або не дотримується її генеральної лінії) є злочинцем. Але я стверджую: мало, дуже мало людей на Землі йдуть до Ноосфери свідомо. Більшість людей природа штовхає до неї пинками. Меншість - вже відпрацьований матеріал, ходячі трупи. Їх неможливо вбити, бо вони не живуть.

Кожен член партії повинен нести живим людям усвідомлення шляху до Ноосфери. У який спосіб це буде зроблено - значення не має. Значення має результат. На трупи слід витрачати часу не більше, ніж пот ... Читати далі »
Переглядів: 1017 | Додав: noocracy | Дата: 27.10.2010 | Коментарі (0)

Даже вода без ГМО..... пошла молва по городу, мало того, юмористы написали в книжном магазине: книги без ГМО... НО! Сейчас все больше и больше людей начали задумываться о том что мы едим, чем мы пользуемся в быту и что используем в качестве средств гигиены и ухода за телом, и это без сомнения радует!

Наверняка и вы задумывались, все ли элементы таблицы Менделеева содержит морковь, что покупаете в магазине, либо что еще добавили в стиральный порошок для нереальной белизны белья, от которого потом светишься в темноте как лампочка....Зато белое...и... сами додумывайте какое.
Переглядів: 2011 | Додав: Яесмьсвет | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (0)

Кілька останніх років, у ніч з 25 на 26 квітня, біля дніпропетровського пам’ятника Чорнобильцям у сквері внизу проспекта Кірова, горять свічки. З вечора люди приходять до монументу, вшановують пам’ять загиблих та думають про живих. О 00.23 хвилини проголошується хвилина мовчання, якої дотримуються усі, хто дочекаються цієї хвилини.

Пожертвувати кілька годин свого сну перед робочим днем – це мінімальний внесок, який може зробити людина у скарбницю людської пам’яті та вдячності. Важко знайти людину, яка б добровільно поступилась чорнобильцям чергою на квартиру чи якоюсь іншою пільгою. Але якась сила веде людей у ніч, шукати прощення у померлих чи може замолити совість за своє ставлення до живих ліквідаторів.
 
Ті ж, хто не може вийти на вулицю у цей час - приходять до пам’ятника за кілька годин, або запалюють свічку вдома на вікні. Й поки ці свічки запалюються – міцнішає віра у те, що ми збережемо свою країну та св ... Читати далі »
Переглядів: 1033 | Додав: noocracy | Дата: 20.04.2010 | Коментарі (0)

У суботу, 17 квітня 2010 року Українська Національна партія Ноократії проводить чергову акцію у рамках програми становлення здорового способу життя в Україні. Цього разу центром подій стає Дніпродзержинськ – місто, яке можна сміливо вважати зоною екологічного лиха.
 
Розпочавши акцію «Україна без тютюну», ноократи зіштовхнулись з міцним клубком питань, які не вирішуються по-окремості. Так, з’ясувалось, що дуже часто на паління «списуються» екологічні проблеми. Мовляв – люди хворіють не від заводських викидів, а тому що палять.
 
Оскільки таке «прикриття» проблеми є неприпустимим, подальші акції УНПН в цілому носитимуть більш гнучкий характер – й стосуватимуться не тільки проблем тютюнопаління, а взагалі: ставленню людей до здорового способу життя з урахуванням питань охорони навколишнього середовища.
 
На акцію 17 квітня запрошуються усі дніпродзержинці, які вважають можливим лише один шлях розвитку ... Читати далі »
Переглядів: 974 | Додав: noocracy | Дата: 15.04.2010 | Коментарі (1)

Єдиним непорушним законодавством дотепер залишаються лише закони природи, частково описані точними науками. При цьому ми не вважаємо правознавство "лженаукою" - хоча б тому, що  наприклад така "лженаука", як алхімія, зрештою виявилась родоначальницею хімії. Головний скепсис у нас викликає творчість "законодавців" - й не лише в Україні. Природно доводиться зважати на ланцюг різноманітних правових колізій (ілюзій), які взагалі ставлять під питання доцільність існування законодавства. Й особливо гостро це відчувають ті, кого торкнулась несправедливість правосуддя.

Наперед передбачаємо вигуки "тертих" правознавців - мовляв, правова система працездатна, треба лише дотримуватись законодавства. Ми не станемо заперечувати: система, у якій прокурори допомогають прогодуватись адвокатам, а адвокати - суддям, працює майже бездоганно. Роль, відведена "непрофесіоналу ... Читати далі »
Переглядів: 1165 | Додав: noocracy | Дата: 06.04.2010 | Коментарі (0)

УНПН продовжує акцію "Україна без тютюну". Дехто робив припущення, що це - одноразовий піар. Однак усе набагто гірше, й в першу чергу - для тютюнових магнатів. Акція триває, й спрямовується вона на ураження тютюнової індустрії економічними засобами.
 
Для того, аби зменшити прибутки від продажу тютюнових виробів - достатньо щоб кинули палити ті, хто хочуть це зробити.

Дуже часто тим, хто не зумів кинути палити з першого разу, не вистачає мотивації. Справді - дуже важко кинути, якщо аргументів "за" лише трохи більше, ніж аргументів "проти". Й не починають палити знову лише переконані у правильності цього рішення люди.

Це переконання залежить від твердості характеру та самооцінки людини. Майже усі курці почали палити під впливом оточення, у якому вони знаходились. Й для того, аби кинути палити, слід не просто змінити коло спілкування - необхідно навчитись самому впливати на своє оточення так, щоб й воно позбулось шкідливої звички. ... Читати далі »
Переглядів: 899 | Додав: noocracy | Дата: 16.03.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »